Spinning Klub Békéscsaba
Kati,Netti,Timi,Macu,Tomi,Laci

macu_cikk.jpg

Egyéb

Tudnál velem egy kicsit spinningelni?

2009.12.10 18:03

A válság megingatott sok gazdasági ágat hazánkban is, a mozgás örömét azonban nem tudta elvenni az emberektől.


Ma is igyekszik sok ember megtalálni, milyen mindennapos testmozgást válasszon. A zenét, a kerékpárt, az együtt mozgást kedvelők örömére újra megnyílt Békéscsabán, a Kétegyházi úti spinningterem.
Sokan ismerik és megkedvelték már ezt a mozgásformát, de azért nem árt leírni, mi is az a spinning. Már csak azok kedvéért is, akik felületesen vagy egyáltalán nem tudják, hogyan is „mükszi” a dolog.
Johnny G. egy világhírű ultramaraton-kerékpáros, aki eredetileg az edzéseihez használta a saját maga készítette eszközt és módszert. A lényege az, hogy a kerékpározást bevitte a fitnesztermekbe. Ma már nemcsak a kondíció megőrzésére jó, hanem nagyszerű zsírégető hatása miatt is sokan űzik. Ugyanakkor ízületkímélő, vagyis a túlsúlyosoknak is remek testedzési forma, hiszen térd-, derék- és gerincproblémákkal küszködők számára is alkalmazható módszer.
Nos ezúttal egy, a szakmában „régi motoros”, de még mindig csak 27 esztendős hölgy, Ádám Katalin oktató vágott bele, alakította ki újra spinning fitnesztermet a Kétegyházi úton, az Ango udvarán. Tizenhét géppel várja a mozogni vágyókat, s négy oktató segít az edzésben.
- Két és fél évvel ezelőtt jómagam is vendégként tértem be ugyanide, s hamar megkedveltem ezt a test minden porcikáját megmozgató edzésformát — vallja Ádám Katalin, akinek alakján látszik is, rendszeresen felpattan ő is a speciális kerékpárra. — Annyira megszerettem, hogy én is elvégeztem az oktatóit, s több helyen, így a F-Fitnesz teremben, majd a Kolosszeumban is oktattam. Mára pedig úgy döntöttem, önállósítom magam, így tértem vissza a Kétegyházi úti kiinduló bázishoz.
Terveiről azt is elárulta a fiatal oktató, hogy nemcsak azt szeretné, hogy a hozzá betérők tekerjenek egy nagyot, hanem valós klubéletet szeretne kialakítani, ahol mindenki jól érezze megát a testedzésen kívül is. Az ízlésesen felszerelt egységben így egy „dumasarkot” is kialakított, ahol üdítőzés, kávézás mellett csevegni is lehet a testedzés előtt vagy akár utána.
Eme testmozgás nagy előnye, hogy eltérő korú, nemű és edzettségi állapotú emberek együtt, egy nagy csapatban dolgoznak együtt. Vélhetően mindenkinek más a célja, de mégis egy edzésmódszert alkalmazva igyekeznek megvalósítani azt, amit szeretnének elérni: egészségesek, kitartók legyenek. Segít erősíti az akaraterőt, elősegíti saját testünk, teljesítőképességünk megismerését.

Jávor Péter

 

Hírek

  • ÁTKÖLTÖZTÜNK - ISMÉT...
    2013-01-11 11:13:10

     Csaba Center III. emelet

    Bejelentkezés: 30/410-1610

    VÁRUNK....

Asztali nézet